Mijn missie…

Mijn missie…

Ik heb heel lang nagedacht over hoe ik op anderen over ga brengen wat ik wil zeggen. En het schrijven van deze blog heeft letterlijk dagen in beslag genomen. Schrijven, bewerken, verwijderen, herschrijven, ctr+alt_del en all over again. En uiteindelijk kwam ik uit bij mijn goede oude truc die ik altijd gebruik als ik iets niet in de juiste woorden op papier krijg. Het vertellen alsof ik het aan een vriendin zou vertellen.

En dat komt op het volgende neer: Ik vind dat (aanstaande) moeders in Nederland beter verdienen. Toen ik twee jaar geleden zelf zwanger was deed ik wat de meeste Nederlandse zwangeren doen. Ik ging braaf naar mijn afspraken bij de verloskundige, ik las de foldertjes, ik zocht informatie op de bekende websites op internet en deed rondvraag bij bekenden.
Zo rond de 39 weken zwangerschap besloot ik een boek van verloskundige Ina May Gaskin te bestellen. Dat was het begin van een nieuwe passie. Ik ontdekte een nieuwe kijk op zwangerschap, bevalling en postpartum.

Erg lang had ik de tijd niet om daarbij stil te staan, want al snel diende mijn zoon zich aan en begon ik aan de rollercoaster van het moederschap. En wat ik ontdekt heb? Ik heb ontdekt dat er een gigantisch tekort is aan nuchtere en eerlijke informatie voor (aanstaande) moeders betreffende zwangerschap, bevalling, postpartum en alles wat daar bij komt kijken. De mainstream media voor jonge ouders geven mainstream informatie die heel beknopt is en geen volledig beeld geeft. Wat de Nederlandse moeder wil ? Volledige, eerlijke informatie zónder te veel zweverige poespas. En laten we eerlijk zijn, de gemiddelde jonge moeder heeft helemaal geen tijd of zin om allemaal wetenschappelijke artikelen en boeken door te gaan spitten. Die wil gewoon in duidelijke taal lezen wat haar opties zijn.

Nu ga ik hier niet de indruk wekken dat ik een alwetend orakel der moederschapskunde ben. Dat ben ik niet. Ik ben een gewone moeder, die op zoek is naar antwoorden op vragen die veel jonge moeders hebben. Vragen die kunnen variëren van ‘hoe veel mag ik aankomen tijdens de zwangerschap?’ tot ‘kan ik een knip weigeren tijdens mijn bevalling?’ tot ‘help hoe stop ik met borstvoeding?’. Ik hoop met mijn blog alles wat ik aan informatie verzamel te kunnen vertalen in artikelen die moeders op een laagdrempelige manier verder helpen.

Wat kun je verwachten? Blogs over zwangerschap, bevalling, postpartum, het moederschap, feminisme, mijn persoonlijke leven. Ik probeer zoveel mogelijk evidence based te schrijven en een platform te creëeren waar we een nieuw geluid kunnen laten horen. Een geluid van moeders anno 2019 die zich niet meer laten vertellen ‘hoe het hoort’ maar die voor zichzelf bepalen hoe het voor hen zelf hoort.

Leuk dat je meeleest! To be continued.

X Nira

2 gedachten over “Mijn missie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *